Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Elizabeth Reaser-Esme

2010.04.15

Elizabeth Ann Reaser amerikai színésznõ 1975. június 15-én Bloomfield-ben, Michigan-ben született. Három lánytestvér közül, õ a középsõ.

Karen Davidson (háztartásbeli) és John Reaser (ügyvéd) lánya. A mostohaapa William Davidson milliárdos üzletember volt. Miután meghalt, Elizabeth édesanyja Karen lett a tulajdonosa a Detroit Pistons-nak. Középiskola alatt több alkalmi munkát is vállalt. Az Oakland University fõiskolára járt Rochester Hills-be, Michigan-be, majd végül a Juilliard School-ban diplomázott dráma szakon.

Legismertebb szerepei közé tartoznak a 2005-ban forgatott Stay-ben (Maradj!), a The Family Stone-ban (Kõkemény család), és a Saved-ben. 2008-ban fõszerepet kapott a CBS Fantasy/Dramedy-sorozatában a The Ex-List-ben, amiben a sorozat fõszereplõjét, Bella Bloomot játszotta, amely egy (csonka) évad után végett ért.

2006-ban a Jury Award díjat kapta meg a Newport Beach Film Festival-on a Sweet Land-ban (Behajóztam az életébe...) nyújtott alakításáért. 2007-ben ugyanezért a filmért a Independent Spirit Award-on a Best Female Lead kinevezést nyerte meg. Ugyanebben az évben, vagyis 2007-ben a Primetime Emmy Award-on a Outstanding Guest Actress díjat nyerte meg a Grey's Anatomy-ban (Grace Klinika) nyújtott kiemelkedõ alakításáért. Amiben egy terhes, amnéziában szenvedõ nõ játszott.

2008-ban készítették el, Stephenie Meyer bestsellerének a Twilight-nak (Alkonyat) a filmes adaptációját, amelyben Esme Cullen-t alakítja.
A könyvsorozat további megfilmesítésében is õt láthatjuk Esme szerepében.

Érdekességek:
- Elizabeth vegetáriánus.
- Már kiskorában eldöntötte hogy színésznõ szeretne lenni.